Meillä syödään paljon soijaa. Se ei ole kovin ekologista, mutta helppoa ja ravitsevaa ja hyvää. Yritän kyllä ostaa luomuna suurimmanosan soijasta. Olen kokeillut härkäpapuja, lupiininsiemeniä jne. mutta ikävä kyllä ne eivät voita soijaa. Tänään meillä syötiin soijaleikkeitä. Niitä on ruokalistalla aina silloin tällöin. Miehestä mukavan lihaisaa. Mutta liian työläitä, jotta jaksaisin tehdä usein.
Leikkeisiin tarvitset:
soijaleikkeitä (3-4 ruokalijaa kohden)
vahvaa kasvislientä (esim. 1l vettä + 1,5 kasvisliemikuutiota)
sinappia
Leivitysseos:
1,5 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
pippuria
1 tl paprikajauhetta
3 rkl seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen
Keitä ensin soijaleikkeitä haluamasi määrä kasvisliemessä. Nostele leikkeet pois keitinliemestä, kun ne ovat hyvin turvonneita ja läpeensä pehmeitä. Voitele sinapilla kummaltakin puolelta. Sekoita leivitysseos ja kierittele leikkeet siinä hyvin.
Paista leikkeet öljyssä pannulla. Paistessa leikkeitä kannattaa hieman painella, jotta epätasaiset leikkeet paistuisivat tasaisesti.
Leivitysseokseen voi tietysti lisätä ihan mitä tahansa mausteita. Sellainen kaupasta ostettava paistettu, kuivattu sipuli voisi sopia murskattuna hyvin mausteeksi. Valmistan samalla tavalla välillä myös tofua.
Kommentit