Ostin viime viikolla Marianne Kiskolan uuden keittokirjan Papu, porkkana ja hillopulla. Tykkäsin Tofu keittokirjasta ja tämä uusi oli pakko saada. Kirjan on mielestäni sievän tyttömäinen, kuvat ovat kauniita ja reseptien nimet hauskoja. Ja hintakin oli sopiva: himpunverran alle 24 euroa. Kirjassa on monia houkuttelevia reseptejä, mutta ekana kokeilin  Huomaavaisen herran pinaattilasagnea. En tietenkään aivan noudattanut ohjetta ja seuraava ohje onkin mun versio. Ainoa suuri muutos oli juustoraasteen poisjättäminen. Muuten vain oikaisin mutkissa, kuten valkokastikeen tekemisessä.

3002018927_90c24b56cb.jpg

Täyte:

3 dl soijarouhetta (likoomaan veteen)
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 rkl oliiviöljyä
1 ps pakaste pinaattia
1 prk tomaattimurskaa
2 tl kuivattua oreganoa
yrttisuolaa

Kastike:

80 g vegaanista margariinia
1 dl vehnäjauhoja (sekoitettuna n. 3 dl vettä)
1 l maustamatonta soijamaitoa
1 tl yrttisuolaa
rouhittua mustapippuria

Täysjyvä lasagnelevyjä

Valmistus:

Kuullota ensin sipuleita oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon pinaatti ja anna sulaa. Lisää joukkoon loput kastikeaineksi. Anna kypsyä kun teet kastikkeen. Laita margariini sulamaan kattilaan (rasvaa tulee paljon, mutta se parantaa makua). Lisää joukkoon soijamaito. Kun maito on kuumaa vispaa joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho ja mausteet. Anna kiehua hetki, kunnes kastike on saostunut. Mausta. Varo polttamasta kastiketta pohjaan, vispaa sitä melkein koko hellalla olon ajan.

Laita uunivuokaan ensin pohjalle täytettä, sen päälle kastiketta ja sitten lasagnelevyjä ja toista 2-3 kertaa, kunnes vuokaon täynnä ja ainekset loppu. Ihan viimeiseksi kerrokseksi lasagnelevyjen päälle tulee vielä reilusti kastiketta.

Lasagnesta tuli hyvää, ei maailman parasta. Mutta pinaattia ei kyllä huomannut joukossa olevankaan. Pinaattilasagnen reseptiä pitänee kehitellä itse.