Kurpitsamoska-blogissa haastettiin esittelemään oma keittiö. Olen hieman hidas, mutta tässä se tulee. Pahoittelen huonoja valaistusolosuhteita, mutta parempia ei ole ollut vähään aikaan. Idea oli hauska, en vain saanut kuvattua ennenkuin pääsin tirkistelemään muiden keittiöitä. Kuvat on otettu siivoamattomasta keittiöstä juuri kun ruoka on valmistunut. Yrittäkää ymmärtää nämä jonkin asteisena panoraamana.

2802702303_d0cbec49da.jpg

2802702449_18e2e2e131.jpg

2802702723_f98c11c8cd.jpg

2803550108_a6b1965008.jpg

2802702997_b03680cd6b.jpg

2803550486_32116929d0.jpg

2802703411_0a5081bd3a.jpg

Asumme vanhassa talossa, jonka hengen olemme halunneet säilyttää, kuitenkaan tekemättä kodista museota. Keittiö on mielestäni ihan meidän näköinen. Mieheni, joka on puuseppä on tehnyt kaikki keittiön kalusteet lipastoa (jonka päällä on keittokirjat, kuva 3) ja tuoleja lukuunottamatta. Tuolit ovat vanhoja. Kaksi niistä on löytynyt mummolan liiteristä, kaksi talomme vintiltä, ja minä olen ne entisöinyt miehen avustuksella.

Ja sitten leivän päällysiin. Sini kysyi, mitä laitamme leivän päälle. Tämä onkin monesti ongelmallista. Yritän jatkuvasti löytää ja keksiä uusia reseptejä ja ideoita. Huonosti tuntuu kuitenkin löytyvän. Laitan itse satunnaisesti leivän päälle margariinia, mies laittaa aina ensin margariinia (kuulemma päällisen kiinnitysaineeksi) ja sitten varsinaisen päällisen.

- soijajuustoa joskus(olen tosi nirso: tykkään vain Sheese merkkisestä, jota ostan Helsingissä käydessäni muutaman varastoon. Eniten pidän savustetusta. Miehestä ne maistuu homejuustolta. Cheesly (?), jota täällä saa joistain Prismoista ja Cittareista jne. on musta pahaa.)

- papu- tai linssilevitteitä. Useimmiten hummusta.

- pähkinävoita, tummaa tahinaa (seesaminsiemen tahnaa).

- tartexia, tai Nutanan sandwichcremeä. (Hiivastavalmistettuja hieman maksamakkaraa muistuttavia töhniä, joita täältä saa kohtuullisen hyvin. )

- seitanista itsetehtyä "makkaraa" tai vastaavaa ostotavaraa (Ruohonjuuresta)

- joskus kasviksista tehtyjä tahnoja

-tuoreita kasviksia, suolakurkkua

- tofua marinoituna (marinoin itse, en osta kaupasta) tai savustettuna

-joskus myös hedelmiä (banaania, omenaa, päärynää) tai hilloa

- muistan myös laittaneeni leivän päälle perunasalaattia, majoneesia, kasvispihvejä tai -pyöryköitä.

Aika paljonhan noita aineksia listaan löytyi, kumma ettei ikinä tunnu olevan mitään leivän päälle.