Rtatouille on kasvispatojen ykkönen - ja etenkin tykkään tästä reseptistä. Reseptin olen kehitellyt yhdessä äitini kanssa maistettuamme maailman parasta ratatouillea. Sitä myytiin 90-luvun alkupuolella Hakaniemen hallissa. Sen salaisuus on maustaminen reilusti rakuunalla.

2700443281_1fe777f908.jpg

1 sipuli
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1paprika
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
suolaa, pippuria ja 2 rkl rakuunaa
öljyä paistamiseen ja sitä tarvitaankin aika reilusti
ehkä hieman vettä

Pilko kaikki kasvikset. Tykkään leikata porkkanat viipaleiksi ja kaikki muut kuutioiksi. Paista ensin sipulia ja munakoisoa öljyssä kattilassa, kunnes munakoisot ovat pehmentyneet. Munakoisot vaativat paljon öljyä pehmentyäkseen. Lisää kaikki loput aineet ja hauduttele vajaa tunti, kunnes porkkanat ja paprikat ovat pehmenneet.

Pata on parhaimmillaan jäähtyneenä ja tarjottanu vaalean leivän kanssa käsin syötynä. Ehkä toisaalta ei ole suuri rikos tarjota myös riisiä ja haarukkaa.