Kesäaikaan syön mielelläni salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa jne. Välillä ne suorastaan himottavat. Talvella taas tökkivät. Salaatit ovat aneemisia ja lotkahtavat heti kotona, tomaatit näyttävät kummallisen läpikuultavilta ja kurkutkin ovat usein kellertäviä. Talvellakin pitäisi silti syödä salaattia. Ideat vain loppuvat kesken. Tein tänään kaalisalaattia soijajugurtilla ja sinapilla höystettynä.

3028342082_4c0e643d24.jpg

Laitoin myös itusia tulemaan. Mä olen vaan vähän nirso niiden suhteen. Tykkään oikeataan vaan sinimailasesta ja auringonkukan versoista. Linssejäkin syön, mutta mungpavut tökkivät jo aikalailla.

3028342006_b9d50fe7f5.jpg

Salaattina voi syödä myös juuresraasteita, mutta mitä muuta?

Salaatin kanssa meillä syötiin Vegonomico kirjasta Chickpea cutletteja, joiden ohje on ollut mm. Ketunleipää blogissa suomeksi.

3028342188_d4e91d22d1.jpg

Lihaisan oloisia, kuten ohjeessa luvattiinkin. En laittanut kutletteihin (kuulostaa hauskemmalta kuin kotletit) sitruunankuorta enkä salviaa. Niitä nyt ei sattunut olemaan. Tuo ohjeen timajami maistui mukavasti ja oikeastaan tykkäsin siitä, että sen maku pääsi esille.