3006241400_d1323413bb.jpg

Sain tänään kaupassa vision vegaanisesta rahkasta. Olen kokeillut aikaisemminkin tehdä vastaavaa, mutta se(kään) ei ole aivan onnistunut. Ei aivan onnistunut tämäkään - hyvää kyllä tuli, mutta ei tarpeeksi rahkaista. Suurin ongelma oli lopputuloksen löysyys. Mieskin söi miellään, tosin väitti jugurttiherkuksi.

1 prk maustamatonta soijajugurttia (Alpro)
1 prk vatkautuvaa kaura vaniljakastiketta (Go green)
5 dl pakastemarjoja (mä käytin mansikoita ja mustikoita)

Laita soijajugurtti valumaan. Valutuksessa käytän siivilää, jonka sisällä on harsokangasta. Tiedän joidenkin käyttävän kahvinsuodatinta samaan tarkoitukseen. Sekoittele jugurttia valutuksen aikana, niin nestettä irtoaa mahdollisimman paljon ( n. 1 dl) . Laita kauravaniljakastike kulhoon ja vispaa sähkövatkaimella. Lisää valutettu jugurtti joukkoon ja vispaa lisää. Sulata pakastemarjoja hieman ja sekoita ne joukkoon.

Lopputulos oli hyvä, mutta liian löysä. Olisin halunnut kauravispikermaa, mutta sitä ei enää saanut ko. kaupasta. Ostin vaniljakastikeen, vaikken siitä kovasti pidäkään. Maku on musta liian teollinen. Maku ei haitannut tässä yhtään, sillä jugurtin happamuus ja marjojen raikkaus peitti pahimmat vivahteet. Sokeria tai vaniljaa ei tarvinnut lisätä vaniljakastikkeen makeuden vuoksi. En tiedä muistanko väärin, mutta musta tää vaniljakastike oli aikaisemmin paksumpaa. Nyt se oli tosi löysää, ihan ruokakerman paksuista. Muistelen joskus levittäneeni sitä kakun täytteeksi vispaamatta. Nyt se olisi sopinut kakun kostutukseen. Rahkamaisempi koostumus voisi onnistua, jos vaniljakastike olisi paksumpaa. En tiedä oliko tää vaan jotain huonoa erää vai onko reseptiä muutettu vai tekeekö muistini tepposet.