2707310968_02e2fee2ae.jpg

2707310630_a5f465ab17.jpg

2707311148_b5167b4d03.jpg

Tänään on ensimmäinen hääpäivämme. Poimin aamulla miehelle kimpun kukkia pihaltamme. Suhteellisen aikaisen aamuherätyksen jälkeen teimme eväiksi mm. seitan voileipiä ja sitten suuntasimme melontakerhon järjestämällä retkelle Siuntionjoelle.

Seitanleikkeleen taikinan tein Inna Somersalon Yllin Kyllin-keittokirjan mukaan, mutta jatkon olen kehitellyt itse.

Taikina:

4 dl gluteenijauhoja
1 dl gram- eli kikhernejauhoja
1 dl soijajauhoja
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl vettä

Keitinliemeksi kasvislientä

Marinadi:

1,5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
2 tl paprikajauhetta
(chiliä)
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
 
Sekoita kaikki kuivat aineet yhdessä kulhossa ja toisessa nestemäiset. Sekoita nestemäiset ainekset kuivien joukkoon. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Jaa taikina kolmeen osaan. Paloja voi muotoilla hieman makkaranmuotoisiksi, jotta niitä on helpompi leikata.

Laita palat kiehumaan kasvisliemeen. Anna niiden kiehua puolisentuntia. Ota palat pois kasviliemestä ja leikkaa vielä sisältä raa'at palat ohuiksi siivuiksi. Laita siivut takaisin kasvisliemeen ja keitä n. 30 min. Kypsinä palat ovat tasaisen värisiä (raakataikina on vähän tummempaa) ja koostumus on vähän reikäisen näköinen.

Laita palat marinaadiin rasiaan, kääntele rasiaa, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.

Itse aion jatkokehitellä reseptiä lisäämällä seuraavalla kerralla paistettua sipulia, paprikaa tms. taikinan joukkoon.  Ai niin ja gluteiinijauhoja olen tilannut postitse Ekolon nettikaupasta.

2707310798_cf660fe9b6.jpg